<i>events</i>
<i>events</i>
  • © 2020 Società Dante Alighieri - comitato Regioni Minerarie del Limburgo - Sittard-Geleen contact 0

events

Events

Dacia Felix
Gallo-Romeins Museum, Tongeren

verlengd t/m 2 augustus 2020

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren brengt zes boeiende culturen uit de oudheid samen in één expositie! De tentoonstelling Dacia Felix – Het roemrijke verleden van Roemenië brengt het fascinerend verhaal van zes volkeren die het verre verleden van Roemenië kleurden, tussen 650 voor en 270 na Christus, pakweg tweeduizend jaar geleden.Stacks Image 15


Blikvangers zijn imposante goud- en zilverschatten van Geten en Daciërs, volkeren die in de pre-Romeinse tijd leefden in het gebied dat vandaag Roemenië is. Ook te zien zijn een keur aan objecten van andere cultuurgroepen die zich tot de regio aangetrokken voelden en zich er tijdelijk of permanent vestigden: Romeinen, Grieken, Scythen, Kelten… Het merendeel van de objecten behoort tot de collecties van twintig Roemeense musea, in het bijzonder het Nationaal Museum van de Roemeense Geschiedenis in Boekarest.
Je maakt een reis die je steeds dieper terug in de tijd voert. Elke cultuur passeert de revue, in een sfeervol decor, met unieke filmbeelden van Roemeense natuurlandschappen en archeologische sites.
De tentoonstelling is zeer gezinsvriendelijk. Voor kinderen zijn er interactieve applicaties en een speciale audioguide. Er is ook een mooi randprogramma met lezingen, een culinair weekend en workshops voor kinderen.

Italië evenement
Kasteel De Haar, Utrecht

11 t/m 13 september 2020

Met smaak & stijl wordt, zoals ieder jaar, de start van de zomer gevierd met een mediterraans feestje. Dat wordt dus weer genieten van de lekkerste gerechten, sfeervolle optredens, prachtige kleding, de nieuwste auto's en tal van verrassingen op de pleinen en langs de lanen in de tuin van Kasteel De Haar in Utrecht.

Voor tickets klik hier.Stacks Image 27
Open Dag Dante Sittard-Geleen


12 september 2020

Kom voor meer informatie over Dante Alighieri Sittard-Geleen naar onze Open Dag op zaterdag 12 september 2020. 
Deze Open Dag vindt plaats in de Trevianum Scholengroep te Sittard (ingang Havikstraat) van 10.00 tot 12.30 uur.


Stacks Image 23